Lifestyle

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

This is a sponsored post for Offley port and Fletcher Hotels. I was invited to visit a Fletcher hotel and dine in the castle accompanied by a nice glass of Offley port. Fletcher has 75 hotels throughout The Netherlands. The hotels are located in cities, near beaches, in nature and so on. I choose for this beautiful Dutch hotel in Kerkrade – South Limburg, so it’s written in Dutch. If you are planning to ever visit The Netherlands I can highly recommend Fletcher Hotel Castle Erenstein, there’s so much to see and do. Like a zoo, a botanical garden en a beautiful ancient city centre. And who doesn’t want to dine and sleep in a castle?

Op uitnodiging van Offley port en Fletcher Hotels mocht ik samen met Boris onlangs overnachten en dineren in Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein in Kerkrade – Zuid Limburg. Ik heb iets met kastelen, ik heb er al heel veel van binnen gezien en ook al heel wat kasteeltuinen door gekuierd. De Nederlandse, Schotse en Engelse kastelen hebben mijn voorkeur. Er hangt iets magisch en mysterieus rond kastelen.

Het hotel bevindt zich in de authentieke Limburgse carréhoeve uit 1713, net iets voor het kasteel gelegen. Alle kamers kijken uit over de binnenplaats van de hoeve.

Het interieur is zoals het er moet uitzien in een hoeve; donker, bruin en heel gezellig.

Achter het kasteel ligt een soort dorpje waar vroeger vast het personeel woonde. Ik heb al meteen gefundaad om te zien of er iets te koop staat.

Die tuintjes en raampjes en alles zo strak in de verf!!

In het kasteel is het restaurant en zijn er feestzalen. Het eten is er zalig met mooi opgemaakte borden met porties die precies voldoende zijn, daar houden wij van.

Zo at ik vooraf een kreeftensoep (volgens de bediening de beste kreeftensoep in het zuiden) wat perfect samengaat met een glaasje Offley Porto White. Voor het hoofdgerecht  at ik lamslende op een bedje van gepureerde zoete aardappel. Voor het dessert nam ik een kaasplankje en dronk daarbij een glaasje Offley Porto Tawny. Tawny port is eigenlijk al jarenlang mijn favoriete port smaak, het is zacht en soepel en drinkt zo zalig weg ook in de zomer met wat klontjes ijs en vers fruit.

Kortom, eten in Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is een echt feest!

Bij thuiskomst ging in natuurlijk meteen weer aan de slag in de keuken. Met mijn hoofd vol inspiratie en een waardeloze keuken in mijn tijdelijke huisje maakte ik met de flessen Offley port, die op mijn kamer te wachten stonden, een snelle salade.

Verdeel twee handen gemengde bladsla over een bord. Giet in een flesje 1 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en 1 el Offley Tawny port. Schud het flesje goed en verdeel de dressing over de sla. Kruimel wat stukjes roquefort over de sla. Garneer met vers gemalen zwarte peper en zout en vijgen.

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein maken deel uit van Fletcher Hotels. Fletcher heeft nog heel veel andere leuke hotels. Je kunt kiezen voor een klassiek of modern hotel in de stad, dichtbij het strand of bossen. Leuk om te weten is dat Offley port en Fletcher Hotels op dit moment een actie hebben waarbij jij kans kunt maken op 1 van de 50 gratis weekendjes weg. De winnaars krijgen een overnachting bij een Fletcher hotel naar keuze inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangen diner, je kunt zelf boeken wanneer en waar je wilt. Voor meer informatie houdt deze maand de Offley flessen in de winkels in de gaten en het Facebook account: facebook.com/offleyport De spelregels voor de actie lees je op de website www.offley.nl en de halshanger van een fles Offley port naar keuze.

Speciaal voor Yvestown lezers heb ik een unieke code die je kunt invullen op de actie pagina op www.offley.nl: BLNA16Z

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Offley port en Fletcher Hotels – Ik bezoek graag mooie hotels en drink graag portjes.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You Might Also Like

  • Jeska Hearne
    27/01/2017 at 09:15

    Beautifully captured. It looks so restful here!

  • Meredithe
    28/01/2017 at 00:11

    Looks amazing! Thank you