Cooking & Baking

Koken met Quooker

Over the next few weeks I will be writing about my experience with a Quooker tap. It’s a Dutch product so I’ll be writing these posts in Dutch. I can highly recommend Quooker taps and boilers for gardeners, cooks and people with old large homes as Quooker taps and boilers come with EU energy label A and they are awfully pretty. Check out www.quooker.com to see if they sell Quooker taps in your country.

PS: the recipes below can be found in my book Yvestown in the Kitchen. Available through Amazon.com and Amazon.co.uk

In het begin was ik nogal sceptisch over het koken met een Quooker. Ik dacht; “wat maakt het uit om wat langer op kokend water te wachten, dat doe ik toch al heel mijn leven?”, maar het scheelt enorm veel tijd. Ook zal het mij op de langere duur energie en water besparen. Zo blancheer ik mijn groente en gaar ik couscous en noedels heel eenvoudig in van die suffe glazen Pyrex schalen. Gewoon onder de kraan en deksel erop. Het werkt echt geweldig. En natuurlijk drinken wij nu liters thee en dat is weer goed voor het vocht verlies. Ik zeg de Quooker is een zeer geliefde nieuwe huisgenoot.

Courgettesoep met Hollandse Garnaaltjes

Ingrediënten

2 grote courgettes (of 5 kleine)
1 bosje verse koriander
1 rode peper
1 theelepel zeezout
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kurkuma
200 ml kokosmelk
100 ml water
150 gram Hollandse garnaaltjes

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in grove stukken, hak de koriander en rode peper en doe alles samen in een grote pan met het zeezout en de olijfolie. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Af en toe goed roeren. Wanneer de courgettes goed zacht zijn, voeg je de kurkuma toe. Goed roeren. Zet het vuur uit en pureer de inhoud van de pan. Voeg de kokosmelk en het water toe. Serveer de soep met de Hollandse garnaaltjes.

Tip: Wil je een pittige soep, voeg dan ook (een deel van) de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper toe.

Quooker tip: de 100 ml kokend water kunnen rechtstreeks uit de kraan op het vuur waardoor het kook proces sneller gaat.

Surinaamse Pasteitjes

Ingrediënten

2 kipfilets
zout en peper
2 tenen knoflook
1 witte ui
2 tomaten
250 gram waspenen
250 gram doperwten
50 gram kappertjes
handvol verse platte peterselie
2 hardgekookte eieren
1 pak bladerdeeg
1 geklopt ei
12 vuurvaste schaaltjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kipfilets met zout en de peper en kook ze gaar in een diepe pan met een bodem water tot er bijna geen water meer in de pan staat. Houd de deksel op de pan. Snijd ondertussen de ui en de knoflook. Haal de pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de waspeen in smalle plakjes en kook ze samen met de doperwtjes beetgaar. Haal de kipfilets uit de pan en snijd ze in kleine stukken. Bak de tomaat, ui, knoflook en kipfilet stukjes samen in een koekenpan. Voeg de waspeen en doperwtjes toe. Roer goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg de kappertjes en fijngesneden peterselie toe. Snijd de hardgekookte eieren in smalle plakjes. Bekleed de vuurvaste schaaltjes met 1 vel bladerdeeg en vul ze tot aan de rand toe met het mengsel. Leg 2 plakjes ei bovenop en sluit het pasteitje door het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe te leggen. Smeer alle pasteitjes in met geklopt ei voor een goudbruin resultaat. Plaats in de oven voor 25-30 minuten.

Quooker tip: om de kip te bereiden kun je direct kokend water uit de kraan in de pan doen, zo fruit de kip super snel.

Vergeet niet mee te doen aan de Quooker Fusion win actie. Van Quooker mag ik één Quooker Fusion t.w.v.: €1395 inclusief montage weggeven. Klik op deze link om de voorwaarden te lezen en om mee te doen.

This post in sponsored by Quooker. A brand I love, use and can highly recommend.

You Might Also Like

  • LindaM
    02/11/2015 at 11:31

    Ja, ja, ja, ik wil!!

  • Heidi Claassen
    07/11/2015 at 17:03

    Een potje slowwww koffie of kop thee zetten, dat is al heerlijk. Maar ook nog makkelijker en sneller kokend water voorhanden hebben tijdens het koken, blancheren en poetsen is een hele dikke dikke plus voor mij. Het spaart tijd, energie én aanrecht ruimte uit, ik wordt al schrijvend enthousiaster en enthousiaster! Een diep gekoesterde wens voor mijn keuken. Zou het meer dan geweldig vinden om hem te mogen winnen!