Home & Garden

Quooker

Over the next few weeks I will be writing about my experience with a Quooker tap. It’s a Dutch product so I’ll be writing these posts in Dutch. I can highly recommend Quooker taps and boilers for gardeners, cooks and people with old large homes as Quooker taps and boilers come with EU energy label A and they are awfully pretty. Check out www.quooker.com to see if they sell Quooker taps in your country.

Mijn huis dateert uit 1896, er was toen nog helemaal geen watervoorziening in het huis. Alles ging met een pomp buiten in de tuin, baden werd in een teil in de keuken gedaan en toiletteren ging op een poepdoos buiten in de tuin. Wat ik nu ga schrijven klinkt heel ongelooflijk maar wij zijn pas de derde eigenaren van ons oude brouwershuis, de vorige eigenaren zijn in 1950 en in 1970 het huis gaan “moderniseren”. Wat een waardeloze klus hebben ze gedaan. Zo duurt het ongeveer 1 minuut voordat wij warm water in de keuken hebben. Het water moet helemaal vanuit de kelder naar boven komen en verwarmd worden door een combi ketel. In de tussentijd heb ik gewoon tijd om een cursus Zweeds te volgen en om naar de WC te gaan. Laat staan wat een zonde het is van het waterverbruik. Er moest dus een energie vriendelijke, mooi uitziende boiler in de keuken geplaatst worden omdat wij heel veel warm water gebruiken als klussers en tuiniersters.

Voor ons is de Quooker kraan en warm water boiler (Quooker COMBI), met energielabel A, echt een uitkomst. Niet alleen hebben wij nu binnen enkele seconden warm water tot onze beschikking er komt ook kokend water uit dezelfde kraan. Dit maakt mij blij want ik zag twee kranen en een boiler en gezaag door mijn aanrecht helemaal niet zitten. Wij haalden de oude kraan uit het gat, plaatste de nieuwe Quooker Fusion in het gat en hopsa alles netjes en werkend.

Meteen kreeg ik de vraag van een vriendin met 4 kinderen “of dat niet heel eng en gevaarlijk is dat kokend water uit een keukenkraan?’. Geloof mij ik was de eerste week doodsbang en gebruikte de kokend water functie alleen onder toezicht van Boris, bevriende buurtgenoten en het liefst mijn vriendin Barbara die ooit brandwonden verpleegster was. Het koste ons sowieso een paar uur voordat wij de prima beveiligde kokend water functie onder de knie hadden: 2 x naar beneden en dan draaien. Ik ben nu volledig gewend aan de kraan, ben niet meer bang en gebruik het echt iedere dag meerdere malen. Dat cliché verhaaltje van “ik wil nooit meer zonder” is echt waar, de Quooker is net het internet.

Hou mijn blog in de gaten want de komende weken deel ik recepten, filmpjes en ik mag zelfs een Quooker Fusion inclusief montage weggeven aan 1 van mijn lezers!

This post in sponsored by Quooker. A brand I love, use and can highly recommend.

You Might Also Like

 • LindaM
  09/10/2015 at 11:19

  Oh ik wil al jaren een Quooker, maar mijn man vindt het onzin. Als ik er nu toch eens eentje zou winnen…

  • Yvonne Eijkenduijn
   09/10/2015 at 11:26

   Oh Linda ik vond het ook onzin en ik dacht hè bah twee gaten in mijn aanrecht – paniek, paniek! Maar wij hadden echt een warm water probleem. En toen was ze er en nu mag ze nooit meer weg. Het is zo’n handig ding in mijn leven 🙂 Volgende week start de giveaway!!!

   • LindaM
    09/10/2015 at 13:59

    Ik houd het zeker in de gaten! Wij hebben namelijk ook zo’n warm water probleem. Ik ga gerust iets anders doen in de tussentijd en sjonge hoeveel water ik daar wel niet mee verspil…:-(

 • Kathleen
  09/10/2015 at 12:20

  Fun video, even though I didn’t understand what you were saying. Your house is beautiful!

  How did you create the plate wall?

  • Yvonne Eijkenduijn
   09/10/2015 at 12:43

   Hi Kathleen, thank you. Go to Amazon.com and search for plate hangers. I use the metal wire ones. You can clip them around the plates, you bang a nail in the wall and that’s it!!

 • Marleen (Petrol&Mint)
  09/10/2015 at 19:02

  Oh, leukleuk! Ik ga je meteen volgen… bouwen en verbouwen, al heel mijn leven lang… zo’n qooker staat hoog op mijn wishlist!

 • Marleen (Petrol&Mint)
  09/10/2015 at 19:02

  Oh, leukleuk! Ik ga je meteen volgen… bouwen en verbouwen, al heel mijn leven lang… zo’n qooker staat hoog op mijn wishlist!

 • Margaret
  09/10/2015 at 23:29

  De quooker lijkt me tot nu toe best eng met dat kokende water. Ik heb me ooit flink verbrand, dus dat zie ik al helemaal voor me met de quooker. Maar zoals jij het vertelt, is het echt een handige kraan. Bij ons moet het warme water ook een flink eind afleggen. Misschien toch iets om over na te denken.
  Wat hebben jullie een super tof huis. Leuk dat je een filmpjeaan het bericht hebt toegevoegd.
  Ik ben benieuwd wat je allemaal in petto hebt voor de komende weken.

  Groetjes, Margaret

 • Ellen Vesters
  10/10/2015 at 08:29

  "de Quooker is net het internet"
  Hahaha, weer heerlijk geschreven, Yvonne.

 • variouskinds
  13/10/2015 at 06:29

  Heerlijk lijkt het me. Een loodgieter vertelde me echter dat je buizen wel op kokend voorzien moeten zijn anders kunnen ze wegsmelten.

  • Yvonne Eijkenduijn
   13/10/2015 at 14:35

   Huh? Nee hoor want dat water komt rechtstreeks uit de boiler.

 • Tırza
  19/10/2015 at 19:58

  Zó handig!!
  Als ik de quooker win…
  word ik vast ‘n nog betere kokkin 😉

 • Marina
  19/10/2015 at 22:12

  Stel je eens voor….
  Elke schooldag koukleumend, natgeregend en nog steeds niet helemaal wakker thuiskomen van een fietstochtje naar de school van mijn dochter.
  Binnen is het lekker warm en ja, ik neem nog even tijd. Tijd voor een heerlijk bakje thee. Quooker geeft me snel het water en de thee doet de rest. Warmte…Rust..