Lifestyle

Out in the Apple Orchard

There’s something so magical about orchards. I one day hope to own an orchard, any orchard just the sake of having one is fine by me.

My Friend Lianne and her husband Jacco own and run an apple processing factory.  Jacco van Kessel and his brother are the third in generation to process in “hard fruit”. Their product range mainly consists of Dutch apple varieties such as Elstar, Red Prince, Jonagold, as well as Golden Delicious, Red Boskoop, and pear varieties such as Conference, Doyenne du Comice and Gieser Wildeman and B.A. Lucas.

Bo and I were allowed to pick our own fresh apples in one of their orchards. Do not think; “oh lovely organic apples” they are not. There’s nothing organic about the whole process as that we picked them ourselves. The apples have been sprayed for better preserve.

Picking your own fruit doesn’t necessarily make them organic. If you want organic fruit, go to an organic farmer or grow your own.

Thank you so much Lianne and Jacco for letting us hang out in one of your beautiful orchards.

vankesselfruit.nl/en/

You Might Also Like

  • Rianne
    20/10/2015 at 13:04

    Hoi Yvonne,

    Je zult wel denken: Rianne denkt te winnen door ‘comment’ gewoon leeg te laten…Sorry, er ging even wat mis! Net als bij ‘t plaatsen van onze nieuwe keuken in juni 2015. Ik heb een prachtige witte keuken gekocht, voor in ons aangekochte winkelpand wat we hebben veranderd in een prachtige woning. Ik wilde natuurlijk ook een witte wasbak, maar die was niet leverbaar. Zonder overleg hebben ze er de goedkoopste alu-wasbak geplaatst. Oeps. Dat was slikken! Goed, gelukkig is de rest helemaal zoals ik in mijn hoofd had, dus ik klaag zeker niet. Een Quooker was een wens, maar is er ( nog ) niet gekomen. Wat zou het heerlijk zijn om via jouw gezellige blog zo’n toffe Quooker te winnen. Ik duim tot half november!