Home & Garden

Hibiscus Giveaway

There have been many attempts on growing Hibiscus in pots for my garden. I do not have the space to plant a massive Hibiscus bush in my garden so I thought pots would do but they don’t. I failed miserably 3 years in a row and I have officially given up. So when I learned that there’s also an indoor Hibiscus, I had to get one. Once at home I thought the plant was looking rather fake with it’s super green, shiny leaves. But I’m embracing it and starting to grow really fond of it.

Did you know that the flowers of the Hibiscus are edible and are used in salads in the Pacific Islands? The flower is additionally used in hair care as a preparation. It is also used to shine shoes in certain parts of India. It can also be used as a pH indicator. When used, the flower turns acidic solutions to a dark pink or magenta colour and basic solutions to green. In Indonesia, these flowers are called “kembang sepatu”, which literally means “shoe flower”. Who knew …

To raise more awareness for plants mooiwatplantendoen.nl is so nice to offer five of my Dutch readers a Hibiscus each! I know that commenting is so 2012 that’s why I’ve decided that in order to participate you can leave a comment on any platform you like. Facebook, instagram or over here. You just have to find the Hibiscus photos and leave a comment, I’ll draw a winner next week.

You Might Also Like

 • Marianne K
  29/04/2015 at 06:41

  Prachtige plant! Doet me aan mijn grootmoeder denken, zij had altijd een fantastische collectie bloeiende planten in huis staan. Raar eigenlijk dat ik zelf binnen alleen bladplanten heb!

 • Lisanne
  29/04/2015 at 07:07

  Wat een super leuke give-away..! Echt origineel!! Ik vond het weer een heerlijk bericht om te lezen. Ik ben benieuwd of ik net zo goed ben als jij met planten bent. Maar het is in ieder geval een prachtig exemplaar!!! Fijne dag vandaag!

  Liefs Lisanne

 • Dina Vercruyssen
  29/04/2015 at 07:39

  Ok, maar nu lukt het dus wel. Oef! Ik drink heel graag Hibiscus in allerlei soorten thee (ook van Dille & Kamille ;-)) en limonades.
  Het is ook al jaren onze favoriete bloem (zie beide links onderaan, eigenlijk nog weinig geblogd naar mijn doen ;-)) en we faalden ook telkens om ze in onze tuin te laten groeien… maar dit lijkt dus ideaal! Ook een prachtige pastelkleurige bloem, die jij daar hebt…

  Ik doe dus graag mee!

  Fijne zonnige ochtend,
  Dina
  fetedesgamins.blogspot.com

  http://fetedesgamins.blogspot.be/2012/04/blog-post.html
  http://fetedesgamins.blogspot.be/2014/02/andalucia-o-ja.html

 • Margaret
  29/04/2015 at 09:32

  Prachtige foto’s van een prachtige plant. Ik herken me in jouw pogingen om deze plant in pot buiten te laten groeien met weinig resultaat. Zo’n mooie plant wil liever met zijn wortels in de volle grond staan, denk ik :)).
  Goed dat de plant het nu binnen wel goed doet.

  Groetjes, Margaret

 • Gertruud
  29/04/2015 at 20:07

  Wat een prachtige plant Yvonne, het brengt echt de lente in huis, heerlijk! Ik doe graag mee!
  Groetjes, Gertruud

 • Anita Hubert
  29/04/2015 at 22:09

  Deze plant past prima in mijn interieur.

 • April V
  01/05/2015 at 20:21

  great giveaway! thanks for the chance!

 • Karin
  03/05/2015 at 14:14

  Mijn bureau lijkt wel een jungle, ik heb enkel groene planten en geen bloemen. Dit zou er mooi tussen staan, kunnen de collega’s ook nog mee genieten!
  groetjes
  Karin